НОВИНИ

Мінагропрод запустив новий сайт

11.04.2019 19:00

Як говориться у повідомленні Мінагропроду, адреса оновленого сайту на період тестування та наповнення — new.minagro.gov.ua, згодом веб-сторінка буде доступна за традиційним посиланням minagro.gov.ua.

«При створенні нового сайту ми керувались наступною метою — якісно і доступно висвітлювати діяльність АПК України, стати надійним та корисним джерелом інформації для наших аграріїв і всіх тих, хто цікавиться аграрним сектором. Сподіваємось, що завдяки сучасному дизайну сайту, зручному функціоналу та зрозумілому контенту ми посилимо діалог між міністерством та усіма гравцями сектору від малих фермерів до великих іноземних інвесторів», — прокоментувала в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

Серед важливих нововведень — інструмент «Поле онлайн», який дозволяє моніторити оперативну інформацію щодо польових робіт у розрізі областей та культур на будь-яку дату. Також на головній сторінці доступні актуальні цифри щодо експорту зернових та цін на основні культури.

Крім того, новий сайт містить 4 окремі лендінг пейдж з акцентом на найбільш запитуваній інформації — «Як стати фермером», «Як отримати дотації», «Які вимоги до обігу харчової продукції» та «Як експортувати».

Інформаційна архітектура порталу побудована за галузевими секторами. Завдяки системі тегування необхідну інформацію легко знайти за модулем «Пошук». Окремо на головній сторінці розміщено блоки «Календар подій» та «Реєстри».

Відтепер доступні також такі електронні сервіси як «Запит на публічну інформацію», «Звернення громадян», «Акредитація журналістів».

«Зручним має стати і пошук контактів. У розділі «Контакти» подані як основні телефони міністерства, так і контактна інформація усіх структурних підрозділів», — зазначають у Мінагропроді.

Дизайн порталу базується на Дизайн-системі державних сайтів України. Інтерфейс побудовано на принципах простоти та доступності для усіх верств населення, включаючи людей із вадами зору. Портал повністю оптимізовано для використання на смартфонах і планшетах. Увесь вміст оптимізовано для поширення в соціальних мережах.

Сайт розроблено компанією KitSoft за фінансової підтримки проекту SAFPI.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: