НОВИНИ

Мінагрополітики та КПІ підписали меморандум у сфері цифрової трансформації

23.08.2021 18:31
picture

Міністерство аграрної політики та продовольства і Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» підписали Меморандум про співпрацю у сфері цифрової трансформації. Меморандум підписали під час Х Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і Світ». Про це повідомляє  minagro.gov.ua, пише  agronews.ua.

У Мінагрополітики зазначають, що на сьогодні в Україні є великий запит на цифровізацію в агросекторі.

Перше — це створення цифрових двійників сільгосппідприємств і бізнес-процесів, аналітичних систем із використанням штучного інтелекту для планування, аналізу, прогнозування рішень на основі синтезу даних із полів, локальних метеостанцій, супутникових даних та ринкової аналітики.

Наступний етап — це створення інноваційних екосистем.

«Такі екосистеми вже розвиваються. Ми в Україні створюємо платформу ДАР, єдину цифрову платформу взаємодії держави і агробізнесу», — підкреслив заступник міністра агрополітики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба.

Щороку на конкурс Sikorsky Challenge надходить близько 200 інноваційних стартап-проєктів. Цьогоріч фестиваль відзначився рекордною кількістю заявок — 320.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: