НОВИНИ

Мінагрополітики разом з ВАГ підписали меморандум з Тернопільською ОДА

09.07.2021 11:27
212572858_332197738561426_942776123278831956_n

Тернопільська обласна держадміністрація підписала меморандум з Всеукраїнською Асоціацією Громад та Міністерством аграрної політики і продовольства України. Такий документ є підтвердженням поглиблення співпраці і консолідації зусиль для втілення у життя реформ, необхідних для розвитку сільських громад. Про це повідомляє пресслужба асоціації, пише agronews.ua.

Йдеться про відкриття ринку землі, земельну децентралізацію, реформу місцевого самоврядування, а також сільський розвиток і підтримка громад з сільським населенням. 

Від Мінагрополітики документ підписував його очільник Роман Лещенко і запевнив голів сільських та селищних громад у підтримці, адже мета меморандуму  –  мати постійний зворотній зв’язок на місцях про системні проблеми, які є в місцевого самоврядування сільських територій для негайного і своєчасного їх вирішення. 

“Тернопільщина була одним з тих регіонів, які чітко й голосно вимагали прозорості державної підтримки і порядку на власній землі. Ми виконали обіцяне: земля у власності громад, працюють програми кредитування 5-7-9% та компенсації вартості обладнання зберігання, ліній сортування та переробки продуктів садівництва”,- коментує Лещенко.

Він додав, що разом із цим послідовно відстоюється рівність усіх у сплаті податків! Економіка країни не може зростати, якщо частина бізнесу безкарно ухиляється від оподаткування. Сьогодні центральна і місцева влада працюють в єдиному напрямку розвитку агросектора. Завдяки цифровізації, відкритим реєстрам та співпраці гілок влади ухилення від податків в Україні буде ліквідовано.

Участь у підписанні меморандуму також брали: Іван Слободяник, перший заступник виконавчого директора Всеукраїнської Асоціації Громад та голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів та Володимир Труш, голова Тернопільської обласної державної адміністрації

Аналогічні меморандуми вже підписали на Київщині і Житомирщині, а на черзі – решта областей України.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: