НОВИНИ

Мінагрополітики погодило 20 грантів на розвиток садівництва

30.08.2022 16:16
original

Міністерство аграрної політики та продовольства України наразі видало 20 наказів про надання грантів сільгоспвиробникам із 10 регіонів для закладення садів та вирощування ягід на загальну суму 75,2 млн грн. Як повідомляється, суми грантів для фермерів варіюються від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача, загальна площа для майбутніх насаджень – 257,44 га, пише agronews.ua.

“Незабаром 20 агропідприємств із 10 регіонів (Львівської, Івано-Франківської, Одеської, Київської, Чернівецької, Черкаської, Рівненської, Волинської, Закарпатської та Хмельницької областей) вирощуватимуть у своїх областях сади площею від 1,34 до 25 га”, – зазначається в повідомленні міністерства.

Загалом за час дії програми Ощадбанк опрацював заявки від 115 агропідприємств, з яких 80 передав на подальший розгляд Мінагрополітики: 64 – на розвиток садівництва та 16 – на розвиток теплиць. При цьому 12 із 20 агровиробників, які погодили отримання гранту, вже підписали у відділенні банку договір для отримання фінансування та відкрили відповідні банківські рахунки.

Відомство нагадало, що гранти на розвиток теплиць дозволяють агропідприємцям залучити до 7 млн грн фінансування, а під закладку садів – до 10 млн грн. Загалом на їхнє фінансування держава виділить 16 млрд грн.

Читайте також: В Україні успішно реалізується проєкт підтримки аграріїв: озвучено результати



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: