НОВИНИ

Мінагрополітика активно працює над збільшенням логістики через західні кордони

03.07.2022 12:20
ogg_image

Міністерство аграрної політики та продовольства України активно працює над вирішенням питання розблокування експорту зернових культур. Уже понад 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в зонах, де пролягають нові логістичні маршрути. Про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час телеефіру Всеукраїнського марафону в програмі «Подробиці», пише  agronews.ua.

«Ми активно працюємо над збільшенням логістики через західні кордони. За цей місяць очікуємо близько двох мільйонів тонн експорту зерна, яке вже перейшло за новими логістичними маршрутами: це Польща, Румунія, Угорщина, Словаччина. І маємо потенціал до збільшення. Понад 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в цих зонах. Ми проводимо переговори з ЄС і в кінці липня буде окрема зустріч із широким колом учасників на рівні міністрів –  аграрних, транспортних  відповідних країн, щоб збільшувати європейську інфраструктуру в першу чергу за вагонами і траками, бо їх катастрофічно не вистачає», – наголосив Міністр.

Як зазначив Микола Сольський, основні точки, над якими потрібно працювати з європейцями за цим питанням, уже визначені. Це будуть конкретні кроки, і робота вже триває.

Міністр підкреслив, що робота міністерства також сконцентрована над вирішенням питань зі зберігання та вивезення врожаю. 

«Аграрії, які збирають і збиратимуть урожай ближче до лінії фронту, намагатимуться вивезти його на зберігання ближче до центру та заходу країни. Тому особливо в цих місцях буде потреба в додатковому зберіганні. Над цим активно працював бізнес, щоб завезти на ці території мобільне одноразове зберігання. Також міністерству у цьому дуже допомогли Англія та Канада. І вже з наступного місяця ми розкажемо аграріям про додаткові можливості зберігання зерна», – сказав Микола Сольський.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: