НОВИНИ

Мілованов прокоментував вплив Іранської кризи на агроекспорт

10.01.2020 09:31
shiploading_

Мілованов відзначив що ситуація в Ірані може негативно позначитися на експорті агропродукції в цей регіон.

“Іран також є значним імпортером української с/г продукції. Нестабільність в Ірані може мати негативні наслідки для цієї частину експорту.”- написав він на своїй сторінці у Facebook.

“Президент США оголосив про запровадження нових жорстких економічних санкцій щодо Ірану після ударів по американських базах в Іраку.
Після виступу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа щодо реакції країни на дії Ірану економіка США позитивно відреагувала на звернення, зокрема, біржеві індекси у США почали стрімко зростати (Dow Jones, S&P 500, NASDAQ), до моменту звернення Трампа всі ці показники знижувалися.
За оцінками експертів у короткостроковій перспективі маємо: ціни на нафту, хоч і не надовго, але зросли та навіть досягли 70 доларів за барель (найбільший показник з травня минулого року). За даними Bloomberg, одразу після заяви Дональда Трампа спостерігалось значне падіння ціни. В довгостроковій перспективі потенційно загострення ситуації може привести до подорожчання світових цін на вуглеводні та нафту.”- написав Мілованов .


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: