НОВИНИ

МЕРТ у 2021 році планує зареєструвати 10 нових географічних брендів

20.11.2020 18:02
geograf_765

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства має намір в 2021 році зареєструвати 10 нових географічних брендів (географічних зазначень), розповів заступник міністра Олександр Романишин в ході форуму «Креативна економіка». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише agronews.ua.

«Ми плануємо ще 10 географічних найменувань на наступний рік – це і херсонські кавуни, і карпатський мед. Це створює передумови для розвитку туризму там, де ці географічні назви реєструються », – сказав Романишин.

Він нагадав, що в цьому році були зареєстровані географічні бренди гуцульської овечої бринзи і мелітопольської черешні.

Романишин пояснив, що такі кроки привертають увагу туристів та інвесторів.

У 2019 році Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень». Згідно з ним, зареєстровані географічні зазначення наносяться на упаковку продукту та свідчать про його високу якість, багаторічною традицією виробництва і особливої ​​зв’язку з територією, де його виробляють.

Першим зареєстрованим географічним зазначенням, відповідним європейським вимогам до реєстрації і володіє правом на визнання в ЄС, стала гуцульська овеча бринза. Заявку на її реєстрацію подала Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів.

Нагадаємо, оприлюднено, чи вирощують в Україні ГМО-сорти агрокультур.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: