НОВИНИ

МЕРТ розробив програми розвитку картоплярства та овочівництва

15.10.2020 18:03
2473207f6ed5e034bc4d8ee735baf1b6

На розгляд Кабінету міністрів України направлені дві концепції Мінекономіки — Концепція програми розвитку промислового картоплярства на 2021-2025 роки та Концепція розвитку овочівництва до 2025 року, які згодом будуть винесені на засідання уряду. Про це на сторінці у Facebook повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

«Сьогодні відбулася чергова зустріч робочої групи з розвитку картоплярства та овочівництва, на якій обговорили поточні питання розвитку галузей. Було зазначено, що у 2020 році валове виробництво картоплі очікується на рівні 20 млн тонн, овочів — на рівні 9 млн тонн. Також обговорили можливість впровадження пілотного проекту зрошення на польових посадках картоплі на Чернігівщині», — зазначив він.

Висоцький додав, що у 2021 році передбачається запровадження державної фінансової підтримки на встановлення систем краплинного зрошення та придбання матеріалів, необхідних для проведення таких робіт.

Також буде запроваджено окрему програму з підтримки галузі картоплярства в Україні.

Нагадаємо, Президент України підписав указ про передачу сільгоспземель місцевій владі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: