ВАЖЛИВО

МЕРТ оприлюднив комплексну програму держпідтримки фермерів на 2021-2023 роки

06.07.2020 17:02
держпідтримка 2020

В Україні оприлюднено довгострокову програму підтримки фермерських господарств на 2021-2023 роки. Зокрема, зміни до Постанов Кабінету Міністрів України КМУ № 130 та Постанови №106 щодо фінансової підтримка с/г обслуговуючих кооперативів. Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, пише agronews.ua.

У зв’язку із збільшенням попиту сільгосптоваровиробників на сільськогосподарську техніку, планується забезпечити підтримкою не менше 60 кооперативів.

“Компенсація придбання фермерами сільськогосподарської техніки за власні кошти – це те, що ми вважаємо потребує підтримки. У тому числі вона може бути скерована і на об’єкти переробки та зберігання агропродукції”, – заявив Денис Паламарчук, директор департаменту аграрної політики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Також буде компенсовано дорадче обслуговування агропідприємців.

“Разом з тим ми маємо розглядати ефективність такої допомоги. наразі ми працюємо з групами і будемо виходити на результати, які задовольнять усіх”, – наголосив він.



Пріоритет також буде надано сільській молоді. Передбачено сприяння створенню нових фермерських господарств та кооперативів для молоді сільських регіонів.

“Ми будемо підтримувати і заохочувати молоді легальні фермерські підприємства. І переходити від кількості до якості”, – каже фахівець.


Підтримка тваринництва складе 5000 грн на голову ВРХ та передбачає щорічне збільшення суми дотацій на одне фермерське господарство.

Фермери зможуть отримувати кредити в обсязі до 1 млн грн на одне господарство.

Також програмою передбачено доплату ЄСВ протягом 10 років на членів родини фермера.

На підтримку органічного виробництва в Україні планується направити до 120 млн грн за 3 роки.

Як повідомив Денис Паламарчук, на сьогодні відбуваються перемовини між МЕРТ та податковою і держказначейством щодо забезпечення програми. Пропонується укласти меморандум про співпрацю стосовно координації дій задля виконання програми.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: