ВАЖЛИВО

МЕРТ хоче взяти Держпродспоживслужбу під власний контроль

25.01.2021 14:15
dpsu3

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко намагається «віджати» контроль за Держпродспоживслужбою (ДПСУ) та контроль за всією ветеринарно-санітарною вертикаллю у поновленого Міністерства аграрної політики та продовольства. Про це повідомило джерело AgroPolit.com в уряді, пише  agronews.ua.

За словами джерела, наразі очільник  МЕРТу підготував проект положення про функції реанімованого Мінагрополітики, куди навмисно не включили контроль за Держпродспоживслужбою (даний проект документу AgroPolit.com має у своєму розпорядженні).

«У МЕРТі підготували постанову про розподіл повноважень між МЕРТом та Мінагрополітики, яка фактично «віджимає» в рамках закону контроль за Держпродспоживслужбою та всією вертикаллю безпечності продуктів та ветеринарно-санітарною вертикаллю у поновленого Міністерства аграрної політики та продовольства. Ігор Петрашко намагається вхопитися за останню соломинку в питанні контролю за ДПСУ і забрати це право у аграрного міністра Романа Лещенка, але той не дає, — каже співрозмовник.

Аргументи Лещенко: ліквідацію Мінагрополітики зупинили, міністерство поновили, тож вся структура Мінагрополітики уже є і в ній передбачено ДПСУ. Це все передбачено постановою від 25 листопада 2015 р. № 1119 «Про затвердження Положення про Мінагрополітики». Але ж ні, у МЕРТі хочуть придумати свій велосипед, який ні в які ворота не лізе.

Співрозмовник додав, що це остання спроба Петрашко забрати під свій контроль видачу сертифікатів на експорт зернових трейдерам у портах, перевірки бізнесу, видача дозволів та сертифікатів, але з юридичної сторони це нонсенс, бо вже є діюче положення про Мінагро № 1119».

За словами джерела, війна за функції  розгорілася у стінах КМУ розгорілася тиждень як. 

Нагадаємо, що група народних депутатів виступила проти рішення підпорядкувати низку відомств, які займаються охороною довкілля, із підпорядкування Міндовкілля до новоствореного Міністерства аграрної політики та продовольства України. 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: