ВАЖЛИВО

Мартинюк прокоментував своє звільнення з посади в.о. міністра агрополітики

06.02.2019 19:39

Звільнений з посади в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк коментуючи своє звільнення заявив, що рішення про його звільнення було «плановим та узгодженим, а не одномоментним». Полишаючи посаду він подякував всім за співпрацю та розповів про успіхи під час роботи у міністерстві.

«Сьогодні Кабінет Міністрів задовольнив мою заяву про відставку з посади в. о. міністра аграрної політики та продовольства. Цей процес був не одномоментним, а плавним та узгодженим, що дозволило його провести в найбільш комфортний для всіх сторін, а найголовніше – для аграрної галузі, спосіб. Всі запущені процедури, роботи та проекти тощо з боку Міністерства вирішуватимуться та проходитимуть за графіком, а новий в. о. міністра Ольга Трофімцева є так само відкритою до співпраці, як і я», – повідомив він.

Мартинюк заявив, що щиро вдячний всім, з ким співпрацював протягом останніх 18 місяців – як у Мінагрополітики так і за межами міністерства. «Це був унікальний професійний та загальнолюдський досвід, який трансформований на користь державі», – зазначив він.

Мартинюк також перерахував сфери, де, на його думку, йому вдалось досягти суттєвих успіхів.

«Переформатовано програми державної підтримки – вони стали точковими та орієнтованими на створення довготривалого ефекту зростання; зрозуміло, що галузь ностальгує за спецрежимом ПДВ, однак, виходячи зі стану держфінансів, цей формат є оптимальним, дозволяє дотримати принцип соціальної справедливості та не допустити «90% в одні руки», – написав екс-посадовець.

Він також відніс до своїх успіхів прийняття концепції розвитку фермерства із конкретним бюджетом на її реалізацію та призначено фермера курувати цей напрям.

Також, за словами Мартинюка, за час його каденції вперше за більш ніж 10 років почали зароджуватися позитивні тенденції в галузі тваринництва – зросла продуктивність, збільшилося надходження на переробні підприємства якісної молочної сировини, зупинилося падіння поголів’я в сільгосппідприємствах.

Він додав, що в цей період було запущено електронні земельні торги, а на традиційних аукціонах орендну ставку на державні землі підвищено до 19,5%, що ще більше, у 2,13 рази, збільшило розрив із платою за приватні землі (це не було самоціллю, якщо що).

«Передано майже 1,5 млн га сільгоспземель із державної власності в комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Оновлено загальнонаціональну нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення – коефіцієнти тепер відповідають реальності, а не уявленням», – додав він.

Також до своїх перемог Мартинюк відніс дерегуляцію ринку цукру, Україна повернулась на міжнародну продовольчу виставку «Зелений тиждень».

При цьому Мартинюк повідомив, що поки що залишає «без коментарів» питання, щодо свого подальшого професійного майбутнього.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: