НОВИНИ

Маркування рослин бірками

24.12.2019 15:41
7e617f0a-5b7b-48b9-a1da-06655c2fe7a5

Переваги спеціалізованих етикеток для рослин. Їх різновиди, використання та друк.

Маркування рослин при вирощуванні

Грамотна організація висадки рослин на фермерських господарствах, в квіткових магазинах і оранжереях – ціла наука. Не всі культури добре уживаються одна з одною, а ще необхідно дотримуватися правил сівозміни. Іноді є необхідність зібрати насіння або використовувати спеціальну техніку догляду для певного сорту. Вирішити питання, пов’язане з маркуванням рослин, допоможуть спеціальні садові бирки, виготовлені з міцних синтетичних матеріалів. На них вказують назву рослини, її сорт, дату щеплення або посадки, а також інші важливі дані.

Маркування рослин в оранжереї

Переваги етикеток для рослин
Основні переваги бирок з синтетичних матеріалів:
● Зручна форма випуску. Етикетки такого типу поставляються в рулонах
● Стійкість. Матеріал відрізняється довговічністю, а нанесений на нього текст не тьмяніє і не змивається під впливом вологи, хімікатів і сонячних променів. Бірки легкі, добре гнуться і мають високу міцність до розривів.
● Різні варіанти кріплення. Працівник квіткового магазину або оранжереї зможе прикріпити маркування до стовбура або гілки, вкопати в грунт.
● Можливість вибрати розмір. Існують бирки з різними параметрами завдяки чому на них можна нанести всю необхідну інформацію.

Далі ми розглянемо різновиди етикеток для квітів та саджанців, ознайомитися з їх різновидами та вартістю ви можете на сайті компанії Імпорт-Тех Сервіс.
Види і особливості етикеток для рослин
Маркування розсади і квітів зазвичай здійснюють за допомогою таких етикеток:

2. Кілочки. Даний вид маркування використовується для розсади або рослин у горщиках. Також його можна застосовувати, якщо рослина дуже тендітна. Кілочки використовують при посіві насіння, щоб уникнути плутанини з сортами і терміном посадки. Зазвичай, такою етикеткою маркують кожен ряд.

Синтетична етикетка у вигляді кілочка

2. Петельки. Використовуються для багаторічних квітів, розсади, газонних рослин, молодих дерев. Такі бирки забезпечені замком, призначеним для щільної фіксації етикетки на стовбурі чи гілці. Також існують спеціальні бирки-петельки для рослин-крупномірів зі збільшеним діаметром замку і більш широким полем для нанесення написів.

Синтетична етикетка-петелька

Серед найбільш популярних розмірів петельок, що поставляються в рулонах:
● 20х254 мм – з намотуванням в рулон по 5 рядів;
● 25х165 мм – в 4 ряди;
● 20х165 мм – в 5 рядів.
Для нанесення інформації на етикетки використовується спеціальний принтер.

Н2 Як наносять інформацію на бирки для рослин?
Для нанесення тексту і штрих-коду, використовуються спеціальні термотрансферні принтери. Для великих фермерських господарств, квіткових магазинів або оранжерей доцільно придбати такий пристрій, щоб самостійно друкувати потрібну кількість етикеток.
Вибрати принтер наклейок з потрібними параметрами допоможе фахівець компанії Імпорт-Тех Сервіс в Дніпрі.

Друк інформації на бирках для рослин

Для роботи принтера необхідні витратні матеріали – риббон, спеціальна барвна стрічка, за допомогою якої можна створити якісне і довговічне зображення. Якщо облік рослин здійснюється по штрих-коду, то знадобиться ще і сканер, за допомогою якого виконується зчитування інформації.

Матеріал підготовлений фахівцями Імпорт-Тех Сервіс Дніпро.

Компанія Імпорт – Тех Сервіс спеціалізується на впровадженні обладнання для маркування та штрихкодування на різних типах виробництв. Також ми реалізуємо та друкуємо бірки.


Перегляди: 23
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: