НОВИНИ

Махінації з землею можуть обернутися фермеру 6 роками тюрми

29.02.2020 18:25
unnamed

На Харківщині прокуратура повідомила про підозру голові одного із фермерських господарств, який хотів незаконно заволодіти земельними ділянками територіальної громади. Про це пише прес-службу прокуратури Харківської області.

Фермеру інкримінують використання завідомо підробленого документа та замах на зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 364-1 КК України).

За версією слідства, влітку 2019 року голова фермерського господарства намагався отримати в оренду 26 гектарів землі вартістю 710 тисяч гривень, яка належить Лозівській міській об’єднаній територіальній громаді. Для цього він надав державному реєстратору підроблені документи, зокрема, накази та договори оренди земельних ділянок.

Наразі досудове розслідування триває. Якщо вину фермера доведуть у суді, йому загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: