НОВИНИ

М’ясо зможуть вирощувати в космосі

13.03.2019 09:55

У кінці минулого року на Міжнародній космічній станції пройшов успішний експеримент з виготовлення живих тканин. Дослідження у цій галузі будуть продовжуватись. Можливо, найближчим часом в космосі реально буде вирощувати м’ясо, пише Meat-Inform.

З допомогою 3D-принтера на МКС надрукували зразки хрящів людини та щитоподібних залоз мишей. Для створення живих тканин було використано формативний метод: клітини друкувались в умовах мікрогравітації у потужному магнітному полі.

Експерименти з вирощування живих тканин у космосі продовжаться цього року.

Якщо досліди з виробництва клітин в умовах невагомості лише почались, то на Землі цей сектор уже стрімко розвивається. Крім 3D-технологій, лабораторних прийомів, штучне м’ясо виготовляють з рослинних замінників. За підсумками 2017 року обсяг ринку штучного м’яса та м’ясопродуктів склав 4 млрд. доларів.

Зараз вегетаріанські та веганські продукти найбільш популярні в країнах Європи та в США, утім, частка такої їжі на ринку Азії та в тихоокеанському регіоні стабільно збільшується. Аналітики Allied Market Research прогнозують, що до 2025 року попит на штучне м’ясо в цій частині світу зростатиме на 9,4% щороку.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: