НОВИНИ

М’ясо, яке не визнали в ЄС як біопродукт

04.03.2019 14:58

Суд ЄС постановив, що м’яса тварин, забитих без попереднього оглушення, не може присвоюватися європейський лейбл біопродукту, оскільки практика ритуального забою худоби у мусульман та іудеїв не відповідає вимогам ЄС щодо забезпечення добробуту тварин. Вища судова інстанція ЄС винесла вердикт у зв’язку з суперечкою між французькою організацією по захисту тварин OABA і французьким органом по сертифікації Ecocert щодо реклами і упаковки з логотипом біопродукту м’яса тварин, убитих без попереднього оглушення, повідомляє Milknews.ru.

«Дана практика забою не пом’якшує біль і страждання тварини настільки ж ефективно, як забій з попереднім оглушением», – йдеться в постанові вищої судової інстанції ЄС.

У ньому наголошується, що ритуальний забій допускається в ЄС як відступ від загальноприйнятої практики виключно в цілях забезпечення поваги свободи релігії.

Суд при цьому підкреслює, що в цілому споживачі в країнах-членах ЄС повинні бути впевнені, що продукти, які мають логотип органічної продукції, дійсно були проведені відповідно до найвищих стандартів, в тому числі в плані забезпечення добробуту тварин.

У Бельгії заборона на забій тварин без попереднього оглушення вступив в силу з 1 січня 2019 року у Фландрії. З 1 вересня він буде також дотримуватися в Валлонії.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: