НОВИНИ

Львівщина посилила обласну програму підтримки малих сільгоспвиробників

14.04.2022 09:03
zerno

У зв’язку з необхідністю вирішення нагальних потреб для забезпечення проведення комплексу весняно-польових робіт та функціонування малих суб’єктів підприємництва у період воєнного стану внесено зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки. Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністраціії, пише agronews.ua.

Відзначається, що на фінансову підтримку з обласного бюджету виділено 22,2 млн грн. Кошти спрямовуватимуться на такі заходи:

  • фінансова підтримка шляхом компенсації відсотків за кредитами та відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу в розмірі 1,5 облікової ставки НБУ;
  • фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів у розмірі до 500 тис. грн;
  • фінансова підтримка суб’єктів підприємництва шляхом часткової компенсації вартості насіння гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюсельської, цвітної), столового буряку, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів;
  • фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності у сумі до 2,5 тис. грн/голову.

Окрім того, вирішено надати підтримку органам місцевого самоврядування на завершення заходів з поліпшення громадських пасовищ, розпочатих минулого року. А за умови відкриття державних електронних реєстрів — проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

Також спрощено механізм надання підтримки та зменшено перелік документів.

У Львівській ОВА повідомляють, що прийом заявок на участь у програмі розпочнеться вже наступного тижня.

Читайте також: Окупанти викрадають овочі з Херсонщини і постачають в Крим.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: