НОВИНИ

Лохина витіснить полуницю

02.04.2019 08:14

Стрімке зростання глобального виробництва лохини змушує багатьох експертів прогнозувати, що ця ягода замінить суницю садову (полуницю) в категорії найпопулярніших ягід в світі. Про це повідомляють EastFruit.

«Однак для цього голубиці потрібно буде дуже сильно подешевшати, адже різниця в цінах між цими ягодами залишається дуже значною», – вказують аналітики.

Як зазначив економіст інвестиційного центру продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрій Ярмак, віра в майбутнє лохини заснована на тому, що ця ягода подобається людям до смаку, добре зберігається і транспортується, і споживати її зручніше, ніж суницю садову.

Також лохина є дуже врожайною ягодою і може вирощуватися практично у всіх регіонах світу, як і суниця садова. Таким чином доступність цієї ягоди можна забезпечити цілий рік практично в будь-якій точці світу.
Вчені вважають, що поліпшення смаку суниці при збереженні її транспортабельності, допоможе істотно поліпшити її цінність. І всього за кілька років вдалося досягти значних успіхів.

На даний момент розвиток виробництва суниці садової в Україні істотно відстає від темпів розвитку виробництва лохини. Впровадження нових перспективних сортів може скоротити цю відстань, адже Україна знаходиться на кордоні ЄС і може експортувати свіжу землянку в будь-яку країну Євросоюзу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: