НОВИНИ

Логістичний хаб в Україні прагне відкрити Туреччина

31.03.2019 17:03

Туреччина розробила проект створення в Україні логістичного хабу. Про це заявили в посольстві України в Анкарі 28 березня, повідомляє Укрінформ.

“Ми розробили логістичний проект і мають намір відкрити логістичний центр в Україні, а також в Грузії. Звичайно, ми плануємо це зробити на державному рівні, і таким чином це буде дуже великий внесок в транспортну сферу обох країн. Збільшення флоту і нарощування морського сполучення в Чорному морі між нашими країнами буде великим внеском в розвиток транспортної сфери”, – сказав представник міністерства морського транспорту і сполучень Туреччини Кемаль Гюней.

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга наголосив на зацікавленості української сторони в такій співпраці.

“Для нас Туреччина – це також можливість долучитися до Шовкового шляху, якщо брати до уваги транспортний вимір. Ми досягли серйозних домовленостей між нашими транспортними відомствами і в цьому напрямку ми хочемо працювати. Це і наявні мережі: Карс – Тбілісі – Баку, для нас це цікаво. і розвиток поромних повідомлень, і всі інші моменти, оскільки весь транзит до Ірану і на Близький Схід з України йде, власне, через цей регіон”, – сказав Сибіга.

“Наскільки я розумію, вигідною буде сама вартість доставки вантажів. Але все це повинно бути темою обговорення експертів. У цьому році відбудеться засідання відповідної комісії, сподіваюся, що ці питання будуть винесені на новий, вищий рівень”, – сказав дипломат.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: