НОВИНИ

Коли на українських полях з’явиться робототехніка

06.02.2020 07:32
unnamed (5)

“На сьогоднішній день, активний розвиток робототехніки згладив «вау – ефект» від новинок, багато аграріїв нарешті стали сприймати такі речі як сільськогосподарські дрони або автономні трактори на сонячних батареях, як елемент збільшення продуктивності і ефективності агробізнесу”, вважає менеджер з експорту корпорації Kubota Кшиштоф Старковські. Про це пише agri-gator.com.ua.

П’ять років тому слово «роботрактор» звучало для деяких як заклинання, сьогодні фахівці усвідомлюють економічний ефект технології, співвідносять витрати і прораховують позитивні результати для бізнесу.

“В українських замовників перевага в сторону зменшення економічних затрат, навіть якщо справа стосується безпосередньо їх безпеки. Але, на мою думку, впровадження безпілотних тракторів на український ринок – лише справа часу”, – вважає фахівець.

На питання, чи не стане робототехніка причиною масового безробіття селян, Кшиштоф Старковські відповів: “Людина буде потрібна завжди. Саме вона контролюватиме машину, вказуватиме в якому місці і які саме роботи слід проводити в певній зоні. Роботехніка відмінно справляється з короткими маршрутами: коли потрібно заплановано дістатися з точки «А» в точку «Б». Для більш складних комбінацій необхідна участь людини. Автопілотізація це не про скорочення робочих місць, це про мінімізацію механічної роботи, яку не повинна виконувати сучасна людина”.

Довідка. В 2017 році американській компанії Case IH не вдалося реалізувати проект беспілотного трактора. Чути про безпілотне управління було в дивину, світ був не готовий до настільки розумної техніки. Тоді проект не вдалося впровадити в широке виробництво і продати, тому що в безлічі країн були заборонені транспортні засоби без пілотів. Наразі ситуація стрімко змінюється.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: