НОВИНИ

Лісничий-кіборг: після трьох пострілів вгору автомобіль не зупинився

23.01.2020 08:31
d9b0e5ac1700f347

Особисте зобов’язання – такий запобіжний захід обрав Херсонський міський суд ліснику та учаснику бойових дій Віталію Григор’єву. Чоловіку інкримінують перевищення необхідної самооборони – під час рейду лісом він застрелив одного з чотирьох людей, які незаконно вирубували дерева, повідомляє Суспільне.

“Обставинами, що дають вважати Григорія підозрюваним у скоєнні злочину є докази, одержані під час досудового розслідування, протокол з місця події, одержаний10 січня, протокол допиту свідка Колєсніченка, потерпілої Верещак, допити підозрюваного Григор’єва, довідка судмедексперта після дослідження трупа Безпалова. З урахуванням цих всих обставин і ризиків, вважаємо, що найбільш доцільним є застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту,” – сказав Володимир Коломієць, прокурор процесуального керівництва ДБР

“Сам повідомив про подію, зателефонувавши на 102. Потім його допитали в якості свідка без захисника у перший же день. Більше фактично по справі нічого не зроблено, крім того, що проведена судово-медична експертиза трупа і допитана цивільна дружина потерпілого. Не встановлено свідчень інших браконьєрів, які здійснювали вирубку лісу, хоча їхні особи встановлені. На сьогодні не проведено експертизи і не встановлено технічний стан автомобіля, недопитані очевидці злочину,” – говорить Марина Єлисєєва, адвокатка підозрюваного.

“У мене не стояла задача стріляти в людину. Я цілився в автомобіль, що рухався на мене. Після трьох пострілів вгору автомобіль не зупинився. Я стріляв саме у двигун. Відскочити я не міг. я людина з обмеженими фізичними можливостями. У мене інвалідність першої групи. Замість кінцівок у мене біологічні протези, які не працюють. Не прижилися. І я зараз у гіпсах стою. будь-який рух – великий біль. Я сам викликав поліцію. Приїжджаю на всі виклики. Беру участь у слідстві,” – пояснив Віталій Григор’єв, підозрюваний.

Адвокат і представники родини вбитого у засіданні участі не брали. Чому, пояснив прокурор Володимир Коломієць: “Це їхнє право. Вони можуть не з’являтися.”

Судове засідання тривало близько години. Суддя Галина Радченко ухвалила наступне рішення:

“Застосувати до підозрюваного Григор’єва Віталія Миколайовича запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання”.

Підтримати Віталія Григор’єва прийшли учасники бойових дій на Сході України з Херсона, з Вінниці,Житомира та Чернівців приїхали ті, хто служив разом з підозрюваним у 93-ій окремій механізованій бригаді.

Нагадаємо, Віталій Григор’єв брав участь у штурмі Донецького аеропорту 5 років тому. 17-го січня 2015-го був тяжко порнений. 4 роки військовий пересувався в інвалідному візку. Півроку він працює у групі особливого реагування Великокопанівського лісомисливського господарства на Херсонщині.

10 січня під час затримання браконьєрів, які незаконно вирубували ліс, Віталій Григор’єв, захищаючись, застрелив чоловіка, який хотів його збити машиною.

Завтра о 13.15 розглядатиметься клопотання про відсторонення Григор’єва від займаної посади інженера лісомисливського господарства.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: