НОВИНИ

В Україні лісгоспи не будуть видавати самі собі дозволи на заготівлю деревини – Держлісагентство

06.07.2020 12:07
img_top

Лісгоспи не будуть поєднувати повноваження і видавати самі собі дозволи на заготівлю деревини – так звані лісорубні квитки. Відповідний законопроєкт вже розроблено. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

“Ми розробили законопроект, щоб комплексного вирішити проблеми незаконних рубок та обігу деревини”, – повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

Наразі територіальні органи Держлісагентства видають лісорубні квитки лише на рубки головного користування. Простіше – на планову заготівлю стиглого лісу. А, наприклад, на санітарні рубки лісокористувачі, незалежно від підпорядкування, самі собі видають дозволи. Це нонсенс. Та ще й суперечить чинному законодавству, вважає він.

«Моя позиція – постійні лісокористувачі та власники лісів не повинні самі видавати дозволи, і самі рубати. Пропонуємо встановити єдиний підхід щодо видачі лісорубних квитків для всіх видів рубок і для всіх лісокористувачів чи власників лісів виключно дозвільним органом. Це чітка вимога законодавства», – підкреслив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

Законопроект вже опрацьований експертами і переданий до екологічного комітету Верховної Ради України.

Нагадаємо, на Вінниччині рейдери намагалися зібрати чужий врожай.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: