НОВИНИ

Лікар розповів, чому небезпечно пити пиво у спеку

25.06.2021 18:07
0802191235101dp

У спекотну погоду краще відмовитися від вживання пива та інших спиртних напоїв, тому що вони не допомагають втамувати спрагу, а навпаки, призводять до зневоднення організму. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Психіатр-нарколог Дмитро Кубарєв розповів, що пиво, яке люди п’ють у великій кількості влітку, виводить з організму корисні мікроелементи. Цей слабогазований напій швидше всмоктується в шлунку, а через це сп’яніння теж настає швидше. Під впливом алкоголю в спеку судини починають розширюватися, серцебиття частішає і кровотік до верхніх шарів шкіри стає максимальним. В результаті починається активне потовиділення, покликане охолодити тіло. Також алкоголь здатний підвищити кров’яний тиск, створюючи додаткове навантаження на серце і судини.

Фахівець каже, що пити пиво в жарку погоду недоцільно, адже напій має сечогінну, зневоднювальну дію. Виходить, що організм буде втрачати більше вологи, ніж отримувати. Темні сорти напою відрізняються високим глікемічним індексом, що небезпечно для людей з цукровим діабетом. А ще не варто втамовувати спрагу солодкими напоями.

Нагадаємо, що вчені виявили шокуючий вплив кави на один з органів.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: