НОВИНИ

Лікар розповіла, з якими продуктами не можна поєднувати шашлик

13.05.2021 18:05
a6dc0023dade6e6dee5a77f9e06cae61-1100x825

З приходом тепла в Україні стартував шашликовий сезон. Але, як відомо, м’ясний шашлик — страва калорійна і зловживати нею не варто, особливо, якщо вживати її з “неправильними” продуктами. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Наталія Макієнко розповіла, що під час пікніка з шашликами важливо стежити за своїм кислотно-лужний баланс і не перевантажувати органи травлення важкою їжею. За словами фахівця, м’ясо потрібно вживати з великою кількістю свіжих овочів і зелені. А ось від маринаду, в якому використовується майонез, кефір і інша “молочка” краще відмовитися. Найбільш правильним рішенням буде використання газованої мінеральної води, цибулі, лимона, перцю і солі. А ось рибу перед смаженням можна змастити соєвим соусом, змішавши його з оливковою олією і різними спеціями.

Плюс до всього, Наталя Макієнко підкреслила, що м’ясо потрібно замочувати в маринаді не менше 3 годин, а рибу — 30 хвилин.

Також дієтолог зазначила, що шашлик не варто поєднувати з картоплею, макаронами, лавашем і хлібом, хоч це і дуже смачно. Білки та швидкі вуглеводи — найбільш згубне поєднання як для травлення, так і для фігури. Простіше кажучи, організм не розуміє, що йому потрібно переробляти в першу чергу і поки він розбирається, шашлик з картоплею лежать в вашому шлунку “мертвим” вантажем. Це може викликати сильний дискомфорт і порушення з боку травної системи.

Читайте також: скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: