НОВИНИ

Лікар розповіла, як правильно пити каву в спеку

30.06.2021 18:34
kold2

Багато людей не уявляють свого дня без кави й пити її в спеку допустимо, якщо ви готові до додаткового навантаження на організмі. Лікар-кардіолог Асият Хачирова розповіла, яких рекомендацій варто дотримуватися, щоб не нашкодити здоров’ю. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Відомо, що кава у великій кількості здатна зашкодити здоров’ю, особливо, якщо пити її часто в жарку погоду. Річ у тому, що кофеїн “виганяє” рідину з організму, тому може призвести до зневоднення. Щоб цього уникнути, кардіолог радить кожну чашку кави запивати склянкою звичайної води для відновлення водного балансу.

Крім того, напій, який бадьорить додатково навантажує серце і судини, тому від кави в спеку зовсім варто відмовитися людям, які страждають від гіпертонії (підвищеним тиском) і проблемами з серцем. Якщо ж, без кофеїну ніяк не можна, тоді випивайте не більш трьох маленьких чашок.

Також кардіолог не рекомендує вживати каву з додаванням енергетика, тому що вони додатково навантажують серце і можуть викликати неприємні наслідки. Найкраще напій вживати в першій половині дня, до 11 годин, коли на вулиці ще не дуже жарко, а ось у другій половині дня каву варто обмежити, щоб убезпечити своє здоров’я.

Нагадаємо, як легко очистити овочі та фрукти від хімікатів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: