НОВИНИ

Лікар оприлюднив цікаві міфи про соління

29.12.2021 19:01
1567956766_d27d01264c3431e58401c494934553a4-allow_enlarge_1xresize_crop_1xquality_100xw_680xh_510

Хто ж не любить соління? Це консерви, приготовані з фруктів, овочів, спецій та солі, які традиційно готують влітку та восени, щоб смакувати взимку. Зазвичай до солінь додають певну кількість олії та спецій. Про це повідомляє Жіночий світ, пише agronews.ua.

Дієтолог індійських знаменитостей Ружута Дівекар рекомендує ввести соління в раціон для того, щоб запобігти розвитку дефіциту вітаміну В12 та покращити здоров’я кишечника.

При цьому багато людей побоюються солінь. Багато хто вважає, що сіль та олія, які входять до складу домашньої консервації, можуть нашкодити серцю. Пані Дівекар розвінчала ці міфи:

Міф №1 – У соліннях багато жиру та солі.

Сіль і олія – це, фактично, вся суть солінь. Але ви можете самостійно регулювати їхню кількість у домашній консервації і обрати той вид олії, який живитиме кишкові бактерії. Здоровий кишечник забезпечить вам здорове травлення, міцний імунітет та гарне загальне самопочуття.

Міф №2 – Сіль з консервації може стати причиною підвищення кров’яного тиску.

Їжа з великою кількістю солі, як оброблені фасовані закуски, справді шкідлива для людей зі схильністю до високого артеріального тиску. Однак, домашні соління з невеликою кількістю солі не завдадуть їм шкоди. А от споживання вискооброблених продуктів справді краще мінімізувати.

Міф №3 – Олія шкідлива для серця.

Ви можете обрати кунжутну, арахісову, оливкову або іншу корисну для серця олію, щоб приготувати домашні соління. Невеликі порції ненасичених рослинних жирів насправді зміцнюють здоров’я судин і запобігають підвищенню рівня холестерину.

Міф №4 – Соління – це шкідливий продукт.

Соління забезпечують вас вітамінами та мінералами. Щоденне вживання невеликої порції солінь допоможе вам уникнути здуття живота, дефіциту вітамінів D і B12, анемії і навіть буде корисним при синдромі подразненого кишечника.

Таким чином, домашня консервація, приготована з натуральних інгредієнтів, не тільки вам не нашкодить, а і буде корисна для вашого здоров’я.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: