НОВИНИ

Лікар назвала овоч, який обов’язково треба їсти всім жінкам старше 45 років

21.02.2022 19:02
_112101903_77016316-a5f3-430a-98a3-4951c25e43cb

Серед усього різноманіття овочів і фруктів лікарі виділяють ті, які можуть по праву іменуватися суперфудом. Тобто продуктами з максимальною кількістю корисних речовин, що містяться в них. Такі плоди можна і потрібно їсти всім – і здоровим, і хворим. Про це повідомляє zdorovia.com.ua, пише agronews.ua.

Дієтолог Наталія Краснова запевняє, що для зміцнення жіночого здоров’я таким суперфудом є звичайна редька.

– Цей недорогий овоч і при цьому неймовірно корисний. Редька є чудовою вітамінною підтримкою організму, особливо в осінньо-зимовий період. Якщо регулярно їсти цей овоч, то таким чином можна легко заповнити нестачу калію, натрію, магнію, кальцію та заліза, а також різних вітамінів, – каже дієтолог Краснова.

Секрет вічної молодості

Неймовірно, але факт: для жіночого організму редька корисніша, ніж для чоловіків. Адже вона сприятливо впливає на роботу щитовидної залози.

– Цей овоч досить швидко нормалізує гормональний фон, знижує болючі відчуття під час періодичного жіночого болю. А також сік редьки сприяє продовженню молодості шкіри: на ній довго не з’являються глибокі зморшки та пігментні плями, – уточнила фахівець.

Часто їсти редьку корисно і чоловікам. Проте тільки тим, хто не має захворювань ШКТ, але є певні проблеми з чоловічим здоров’ям. Наприклад, сік редьки зменшує запалення простати.

Для досягнення лікувального ефекту, овоч краще їсти у чистому вигляді або у складі салатів, приправлених нерафінованим олією.

Кому редька протипоказана

Незважаючи на велику кількість корисних властивостей, редька здатна і принести проблеми зі здоров’ям. Тому її не рекомендують їсти людям із підвищеною кислотністю шлунка, захворюваннями нирок та при подагрі. Особливо ж уважними слід бути вагітним жінкам, адже овоч підвищує тонус матки.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: