НОВИНИ

Лавандові плантації в Криму до 2020 року збільшаться вчетверо

07.02.2020 13:04
lavender-field-1595587_960_720

На підтримку кримських підприємств, які вирущують ефіроолійні культури, спрямують 25 млн рублів. Про це, з посиланням на російські видання, пише Agronews.

Влада Криму з 2020 року почне надавати фінансову підтримку виробникам лаванди. За п’ять років планується, зокрема, збільшити площі вирощування троянд та лаванди вузьколистої, повідомив міністр сільського господарства Криму Андрій Рюмшин.

Кримська косметика, виготовлена, серед іншого, з використанням місцевих олій, відома з радянських часів. Наразі косметику виробляють кілька великих та дрібних фірм, вона є популярним сувеніром для туристів, а також товаром для експорту.

З 2020 року планується її постачання в Сирію.

“Додаткове фінансування дозволить до 2025 року збільшити площі ефіроолійної троянди до 500-600 га, лаванди – до 4 тис. га”, – повідомив Рюмшин.

За даними НДІ сільського господарства Криму, в регіоні зараз зайнято трояндою близько 60 га, лавандою – приблизно 1 тис. га.

Довідка: в Україні, за даними аналітиків Pro-Consulting, з теплиць, які працюють на території країни, лише 19% спеціалізуються саме на квітах. Зараз потреби ринку забезпечують всього три потужних тепличних комбінати – «Асканія-Флора», «Камелія» і ТЗОВ «Тандем» – загалом вони мають 40 га теплиць, а також працює низка підприємств та приватних теплиць у регіонах. Але практично всі вони вирощують троянду на квітковий продаж, а не як ефіроолійну культуру.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: