НОВИНИ

Латвійська компанія інвестує 30 млн євро у переробку органічного зерна

16.01.2019 07:40

Найбільший в Латвії переробник зерна Dobeles Dzirnavnieks приступив до реалізації масштабного проекту з переробки органічного зерна на суму 30 млн євро. Повідомляє АПК-Інформ, з посиланням на Baltic Times.

Згідно з повідомленням, через два роки компанія інвестує більше 18 млн євро в інфраструктуру для попередньої обробки та переробки органічного зерна. За словами голови правління компанії Крістапса Амсілса, після реалізації проекту частка вирощеного в Латвії органічного зерна виросте з поточних 3% до 10% в 2026 року, оскільки нова інфраструктура компанії сприятиме виробництву органічного зерна.

Відзначається, що компанія планує збільшити переробку органічного зерна до більш ніж 40 тис. тонн, що в 6 разів більше, ніж в 2017 р, з яких понад 95% продукції буде експортовано. Проект планується завершити до кінця 2020 року з залученням співфінансування з Сільськогосподарського фонду ЄС з розвитку сільських районів.

Також компанія має намір побудувати інноваційну лінію по виробництву макаронних виробів. Загальний обсяг інвестицій перевищить 11 млн. Євро, і більше 90% нових продуктів буде експортовано. Передбачається спільне фінансування з Європейським фондом регіонального розвитку у співпраці з Центральним агентством з фінансів і контрактами.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: