ВАЖЛИВО

Київський бюджет може втрачати 10 млрд грн через корупцію у КМДА

05.10.2021 17:05
кмда_обшуки.png.1200x630_q85_crop

Київський бюджет може втрачати близько 10 мільярдів гривень щороку через корупцію серед керівників та службовців Київської міської державної адміністрації. Про це заявили у пресцентрі Державного бюро розслідувань, пише agronews.ua.

“Аналіз наявної у Бюро інформації свідчить, що керівництво та службові особи структур КМДА з використанням влади та наданих їм повноважень налагодили стійкі корупційні схеми розкрадання бюджету міста Києва, який на сьогодні становить приблизно 60 млрд гривень. За попередніми оцінками системна корупція посадовців КМДА щорічно може завдавати збитків територіальній громаді Києва на загальну суму приблизно 10 млрд грн”, —  повідомляєть  у пресцентрі Державного бюро розслідувань.

За даними відомства, основним механізмом розкрадання коштів громади є їхній “неефективний та безконтрольний” перерозподіл керівництвом КМДА між 128 комунальними підприємствами.

У ДБР повідомили, що наразі в межах окремих кримінальних проваджень вже виявили та належним чином перевіряють можливі протиправні дії з боку:

???? керівників комунального підприємства лісопаркового господарства “Конча-Заспа”, “Київзеленбуду”, Національного природного парку “Голосіївський”.

???? службовців “Консультативно-діагностичного центру” Святошинського району Києва, яке перебуває у віданні КМДА;

???? посадовців КП “Спортивний комплекс” виконавчого органу КМР (КМДА); • депутатів Київської міської ради та посадових осіб КП “Київпастранс”;

???? керівництва Департаменту житлово-комунальної інфраструктури ВО КМР (КМДА) та ПАТ “АК «Київводоканал”;

???? службових осіб КП “Житлоінвестбуд”, КП “Київтеплоенерго”, КП “Плесо”, КП “Київреклама” та КП “Київкомунсервіс” під час проведення тендерних закупівель;

???? службових осіб департаменту освіти і науки КМДА та його структурних підрозділів;

???? чиновників КП “Київжитлоспецексплуатація” ВО КМР (КМДА).



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: