НОВИНИ

Китай стоїть на порозі м’ясної кризи

22.09.2020 14:02
ya-13290

Китай майже вичерпав свої запаси замороженої свинини, вартість м’яса для споживачів зросла більше, ніж на 50 відсотків в серпні 2020 року в порівнянні з минулим роком. Про це повідомляє Financial Times, пише agronews.ua.

За оцінками лондонській консалтингової компанії Enodo Economics, запаси впали приблизно на 452 тисяч тонн в період з вересня 2019 року по серпень цього року. За словами головного економіста Enodo Діани Чойлевой, у Китаю залишилося менше 100 тисяч тонн свинини. При таких темпах протягом двох-трьох місяців запаси вичерпаються, а країна опиниться на порозі м’ясної кризи, вважають експерти.

Дефіцит змусив Китай імпортувати рекордні обсяги м’яса в цьому році, в тому числі з США (всього 430 тисяч тонн в липні). Китай є найбільшим у світі споживачем м’яса. За останні п’ять років середньорічний попит на свинину в країні становив близько 50 мільйонів тонн.

Нагадуємо, що раніше Китай заборонив імпорт свинини з Німеччини, де були зафіксовані перші випадки африканської чуми свиней (АЧС). Країна є головним виробником свинини в Європі і основним постачальником м’яса в Китай.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: