Китай посилено нарощує виробництво вишні з прицілом на практично цілорічні поставки. Виробництво вишні в Китаї складе 450 000 тонн у 2020/2021 МР. Це на сім відсотків більше, ніж в минулому році. Збільшення в основному пов’язано з появою нових вишневих плантацій. Про це повідомляє freshplaza.com, пише agronews.ua.
Незважаючи на сильні снігопади у квітні 2020 року, стрімкий приріст вишневих садів повністю компенсував втрати врожаю, пов’язані з погодними умовами.
Якість вшні залишається хорошою в більшості районів вирощування, а спалах COVID-19, схоже, мало відбився на виробництві.
Площі під вишневі сади в Китаї у 2020/2021 МР оцінюються в 153000 га, плюс два відсотки до минулого року. Шаньдун, Шеньсі і Ляонін – три найбільших вишневих провінції КНР.
Крім цього, фермери в інших районах також активно розширюють свої вишневі сади: Ганьсу, Хенань, Хебей, Сичуань, Гуйчжоу, Юньнань, Синьцзян, Цинхай і Внутрішня Монголія – всюди ростуть нові вишні.
До найпоширеніших сортів відноситься Beauty Early (Bing), що дає великі і солодкі ягоди з м’якоттю. Також популярні сорти Red Lantern, але їх частка скорочується.
“Компанії з оптимізмом дивляться на ринок високоякісної вишні і інвестують у виробництво, особливо в тепличне вирощування. У планах ряду інвесторів будівництво по всьому Китаю «вишневих заводів» під скляним навісом. Тоді на внутрішній ринок можна буде поставляти вишню протягом більш тривалого часу”, – йдеться у повідомленні.
Сезон китайської вишні (включаючи тепличну) починається на початку березня і триває до кінця липня.