НОВИНИ

Китай нарощує імпорт українського соняшникового шроту

27.03.2020 10:02
Spring-barley-20180517

Китайська Народна Республіка збільшує обсяги закупівлі соняшникового шроту з України. Так, Посольство України в Китайській Народній Республіці було поінформоване, що до Переліку ухвалених підприємств для експорту соняшникового шроту до КНР внесено чотири нові українські підприємства. Повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби. Пише Agronews.

У повідомленні йдеться, що додані до списку підприємства можуть розпочати експорт своєї продукції з України до КНР.

Детальніше ознайомитися з оновленим переліком підприємств можна на офіційному сайті Держпродспоживслужби у розділі «Поточний стан доступу на ринки».

На поточний момент КНР імпортує з України буряковий жом, молоко та молочні продукти, кукурудзу, заморожену яловичину, сою та ячмінь. В Експортній стратегії України на 2017–2021 роки, Китай визначений ринком у фокусі.

Наразі між Україною та Китаєм вже підписано 5 міждержавних протоколів, які регулюють вимоги щодо експорту сільгоспкультур з України — кукурудзи, ячменю, сої, соняшникового шроту та бурякового жому.

“Однак, необхідно працювати над розширенням переліку сільськогосподарської продукції. Особливо таких як горох, пшениця, сорго зернове та ріпак”, – вважає Ірина Душник, виконавчий директор Комітету олійних та зернових культур Європейської Бізнес Асоціації.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: