НОВИНИ

Китай імпортував 3 млн тонн української кукурудзи, планує ще три млн тонн

24.12.2020 15:02
image (1)

Ціни на українську кукурудзу перевищують ціни на американську на 10-15 $/т та складають 230 $/т FOB, що відповідає ціні 255-260 $/т C&F з доставкою в Азію та 240 $/т C&F з доставкою в Європу. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

Внаслідок високих цін попит на вітчизняну кукурудзу з боку європейських країн залишається низьким, і вони очікують дешевшу кукурудзу нового врожаю з Південної Америки.

На ринки тисне невизначеність з імпортом кукурудзи до Китаю, який аналітики оцінюють у 20-24 млн т, а USDA у грудні оцінив у 16,5 млн т.

Китай вже придбав у США 12 млн т кукурудзи із прогнозованих 16 млн т, та у України 3 млн т із прогнозованих 6-7 млн т, а тепер почне купувати кукурудзу в Бразилії. Попит на кукурудзу з боку Китаю зменшується на тлі аукціонів з продажу кукурудзи з держрезервів, які проводять в країні цього тижня.

Січневі ф’ючерси на європейську кукурудзу на MATIF вчора виросли на 2 €/т до 197 €/т або 240,4 $/т, тоді як березневі торгуються по 194,75 €/т або 237,7 $/т.

Ціни на кукурудзу на біржах та фізичних ринках продовжують зростати слідом за цінами на соєвий шрот, які розігріває страйк в Аргентині. Збільшення вартості кормів у свою чергу підвищує біржові котирування на свинину, проте їх подальше зростання обмежене невизначеністю ринків через посилення карантинів та локдауни.

За два дні березневі ф’ючерси на кукурудзу на біржі в Чикаго виросли на 1,6% до 176,5 $/т на тлі відновлення цін на нафту та посухи в Аргентині.

Зростання цін на соєвий шрот на 10,5% за два тижні, відколи триває страйк в Аргентині, яка є головним світовим постачальником цього товару, підтримує ціни на фуражні культури, зокрема, на кукурудзу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: