ВАЖЛИВО

Китайський кредит ДПЗКУ виплатить держава

29.01.2022 10:07
ya-25200

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) виплатила $8,8 млн або 9% або суми чергового платежу за кредитом Експортно-імпортного банку Китаю. Решту від $96 млн виплатить Міністерство фінансів. Про це йдеться у повідомлені Міністерства економіки на запит «Українських Новин», пише agronews.ua.

В міністерстві нагадали, що при укладенні кредитного договору з Ексімбанком Китаю уряд України надав державну гарантію своєчасного виконання позичальником (АТ «ДПЗКУ») всіх платіжних зобов’язань за кредитним договором та взяв обов’язок сплатити суму, яку не може виплатити позичальник, у строк не пізніше 20 робочих днів від отримання письмової вимоги кредитора.

«Мінфін у повному обсязі здійснить доплату неоплаченої суми за АТ «ДПЗКУ». Необхідні документи на оплату вже оформляються відповідно до регламенту», — уточнили в Мінекономіки.

У міністерстві додали, що станом на сьогоднішній день заяви до суду про відкриття провадження у справі про банкрутство ДПЗКУ не подавалися.

Водночас в Мінекономіки зазначили, що урядом України було надіслано листа до Державної Ради КРН з пропозиціями про внесення змін до кредитного договору, однак уряд Китаю дипломатично ухилився від переговорів та запропонував вирішувати питання реструктуризації на рівні «відповідних органів». На практиці це означає, що далі відбуватимуться переговори щодо лінії ДПЗКУ — «Ексімбанк Китаю». 

«Наразі Ексімбанк Китаю відмовив у реструктуризації. Проте українська сторона продовжуватиме наполягати на реструктуризації. Це питання буде на порядку денному візиту української делегації до Китаю на Олімпійських іграх у лютому 2022 року», — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Які дії стануть серйозною підставою для конфіскації земельної ділянки



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: