НОВИНИ

Китайські добрива суттєво подорожчають

18.01.2022 11:30
6003b7233c9efef86633598afa7bb7bc

Інформаційне агентство Bloomberg News повідомляє, що «китайські заводи з виробництва карбаміду загрузли в прагненні Пекіна забезпечити блакитне небо до зимових Олімпійських ігор, що включає наказ про закриття заводів для обмеження забруднення повітря». Про це повідомляє аgroxxi, пише agronews.ua.

За словами аналітика Scotiabank Бена Ісааксона, трьом заводам у північній провінції Шаньсі було запропоновано працювати на 50% потужності, щоб зменшити викиди в атмосферу, що призвело до зростання внутрішніх цін на азотні добрива.

У статті Bloomberg зазначалося, що «оскільки Пекін посилює заходи щодо боротьби із забрудненням навколишнього середовища напередодні зимових ігор у лютому, все більше заводів із виробництва сечовини можуть бути змушені призупинити або скоротити виробництво. Китай, ключовий постачальник сечовини, сульфату та фосфату на світовий ринок, з кінця минулого року обмежив експорт добрив, щоб захистити внутрішні поставки, що посилило глобальний ціновий шок та ризикує ще більше розпалити продовольчу інфляцію».

Щодо китайських пестицидів, то глобальні вузькі місця в логістиці не були ефективно усунуті, зазначив Девід Лі — бізнес-менеджер пекінської компанії SPM Biosciences Inc. Він є радником редакції та постійним оглядачем AgriBusiness Global, де опублікував черговий огляд.

«Сильний світовий попит, як і раніше, стикається з нестачею поставок. Згідно з China Containerized Freight Index (CCFI), вартість фрахту в Китаї, як і раніше, знаходиться на високому рівні, досягнувши 3344 пунктів. У 2022 році брак постачання може стати постійною проблемою для глобальних відділів закупівель.

У першому кварталі 2022 року на агрохімічну промисловість Китаю вплинуть аудити захисту навколишнього середовища та національний захід. Але вплив «політики подвійного контролю», що зменшується, підтримуватиме темпи виробництва агрохімікатів у Китаї з березня 2022 року. На відміну від 2021 року, глобальна стратегія закупівель може бути більш консервативною у 2022 році, оскільки новий попит повернеться до нормального споживання на рівні ферм. Незважаючи на те, що необхідно враховувати зростання світових посівних площ, у 2022 році цілком ймовірне зниження попиту. Біологічні рішення набуватимуть все більшої ваги в інвестиціях у фермерську продукцію, поряд із зростанням впровадження точного землеробства та цифрового землеробства», — резюмував експерт.

Читайте також: Які земельні ділянки можна знайти на аукціонах Прозорро.Продажі.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: