ВАЖЛИВО

Квоти на добрива – це грабунок аграріїв – ВАР

28.05.2020 17:05
https://agronews.ua/

Квоти на міндобрива це грабунок аграріїв, про це заявили представники Всеукраїнської Аграрної Ради під час виступу на мітингу проти запровадження квот на добрива. Про це повідомляє agronews.ua.

Голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун розпочав свій виступ зі слів вдячності аграріям.

“Коли місяць тому Україна стояла на колінах і не була готова до пандемії, то сьогодні ви не знайдете жодної районної лікарні, якій не допоміг аграрій. Таке ж було і в 2014 році, коли на нашу землю прийшов ворог, саме аграрії допомагали годувати українську армію. Хочу подякувати кожному аграрію!”, – сказав голова ВАР.

Андрій Дикун додав, що ж відбувається сьогодні? Володимир Зеленський, коли йшов на вибори, говорив, що він боротиметься з олігархами. І що?

“Сьогодні в нас діє монополія на світло. Кому ми платимо за електроенергію? Олігархам, які продають її за кордон дешевше, ніж продають українцям. Кому ми платимо за газ? Олігархам. Кому платитимемо за добрива? Олігархам”, – підкреслив очільник ВАР.

Він наголосив, що сьогодні олігархи експортують добрива дешевше, ніж продають всередині країни. Але цього мало! Мало заробляти 50% маржі! Потрібно їм більше!

“А представники олігархів заявляють, що нам треба вберегти власну хімічну промисловість. Мовляв, затягніть пояси, ми піднімемо ціни, а потім будемо реконструювати заводи, які прибуткові і монополізовані однією людиною”, – зазначив голова ВАР.

Андрій Дикун додав, обидві людини, які стоять за всім цим, сьогодні навіть не в Україні і не факт, що вони колись сюди повернуться, але продовжують тягнути з нас гроші.

Тому, я вважаю, що ми зробили перший крок, яким ми не виступаємо проти президента, а навпаки – даємо підтримку, щоб він почував і побачив нас сьогодні. Ми сюди прийшли не для того, щоб відстоювати власні інтереси, а для того, щоб побороти олігархів. Як тільки в нашій країні зникнуть олігархи, Україна стане іншою”, – прокоментував очільник ВАР.

Також він додав, що сьогодні ми всі стоїмо разом – малі фермери, середні агропідприємства, великі холдинги. Ми всі стоїмо разом, бо нам це набридло.

Учасник Всеукраїнської Аграрної Ради, аграрій Олег Левінський зазначив, що на сьогодні купив 60% добрив іноземного виробництва, тому що вони більш якісні. Він готовий купувати вітчизняне добриво, якщо воно буде відповідної якості, а не переплачувати незрозуміло за що.

“Сьогодні ми продаємо своє збіжжя за ринковими цінами, конкуруємо з усім світом. Ми не проти вітчизняного виробника добрив, ми всі аграрії проінвестували в свій бізнес, в техніку, технологію і конкуруємо. Тому, я вважаю, що сьогодні треба ліквідувати монополію на ринку добрив в Україні”, – наголосив Олег Левінський.

Нагадуємо, введення квот – це корупційна схема, яку зараз намагаються протягнути, – Роман Сластьон.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: