НОВИНИ

Курс доллара зросте до рекордної позначки в історії

01.09.2022 18:11
630_360_1638095827-524

У той час як українцям пропонують дешево купити безготівковий долар, готівковому долару експерти пророкують можливе зростання вже у вересні. Про це повідомляє telegraf.com.ua, пише agronews.ua.

Так, член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін розповів, що у вересні готівковий долар може підскочити в ціні до 43 гривень, якщо буде ухвалено закон про оподаткування купівлі валюти.

“Сьогодні на валютному ринку існує певний баланс, при якому попит на валюту більш-менш задовольняється надходженнями від експорту агропродукції та фінансової допомоги від МВФ. Глобально ситуацію може змінити прийняття запропонованого 10%-го податку на купівлю валюти на міжбанку для оплати імпортних поставок “, — говорить про головний чинник можливого зростання курсу долара експерт.

За словами Олега Пендзіна, подальша арифметика виглядає досить просто – податок у 10% відразу на 10% збільшує безготівковий курс долара, приблизно до 40,2 долара, за яким “підтягується” та готівковий курс ще на 10%, приблизно до 43 гривень за 1 долар.

“Це тим більше ймовірно, що після введення податку частина бізнесу явно перейде на покупку готівкового долара, що збільшить попит на нього і зростання розцінок на готівкову заокеанську валюту”, — підкреслює Олег Пензін.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: