НОВИНИ

Культиватори TopDown дійсно ефективний обробіток ґрунту

24.10.2021 11:20
0_DJI_0280

Обробіток ґрунту завжди був наріжним каменем для всіх землеробів. Є багато прихильників інтенсивного його обробітку, але все більше аграріїв віддають перевагу мінімальному, а то й і нульовому його обробітку. Про це  повідомляє  пресслужба компанії Väderstad, пише agronews.ua.

Але, як завжди, золота середина – десь посередині: максимально ефективним обробіток ґрунту буде лише за мінімального впливу на нього. Як цього досягти і, найголовніше, які знаряддя слід використати?

Культиватори TopDown компанії Vaderstad мінімізують кількість проходів техніки полем під час його обробітку. Адже конструктивне та технологічне виконання машини, її модульність дають змогу один і той самий агрегат використовувати для післяжнивного, основного, передпосівного та, навіть, глибокого обробітку ґрунту.

TopDown — багатофункціональний культиватор, який поєднує чотири робочих зони. Диски, розташовані з інтервалами 12,5 см, та закріплені на індивідуальних стійках із гумовими амортизаторами, забезпечують попереднє подрібнення стебел та соломи, перемішуючи їх у верхньому шарі. Потім лапи, з інтервалом між проходами 27 см, розпушують і ретельно перемішують ґрунт та пожнивні рештки на глибину до 30 см.

На завершальному етапі вирівнювальні диски і коток якісно вирівнюють та прикочують поверхню ґрунту, що дає змогу лише після одного проходу агрегату проводити висів сільськогосподарських культур.

Крім того, слід відмітити також і позитивний економічний ефект від використання цих машин. Вітчизняними практиками доведено, що залучення комбінованих диско-лапових агрегатів TopDown компанії Väderstad для виконання основного та передпосівного обробітків ґрунту дає змогу, як мінімум на 30%, скоротити витрати палива під час обробітку ґрунту. Адже немає потреби в оранці і проведенні передпосівного обробітку ґрунту: за підготовки полів після збирання ранніх зернових — лущення –TopDown – висів; після пізніх зернових — TopDown–висів.

Нагадаємо, термін служби доліт Marathon від Vaderstad подовжено до 10 разів.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: