НОВИНИ

Культиватори Carrier від Väderstad можуть до 80 % закрити заходів, пов’язані з підготовкою ґрунту

25.02.2021 17:35
IMG_2325

Компанія Väderstad виготовляє ряд типів та моделей багатофункціональних та універсальних дискових культиваторів сімейства Carrier. Про це повідомляє прес-служба Väderstad, пише agronews.ua.

Це ті агрегати, що в деяких умовах можуть до 80 % закрити всіх заходів, що пов’язані з підготовкою ґрунту. Це може бути лущення стерні після проходу комбайна, знищення падалиці та бур’янів, вирівнювання та підготовка ґрунту після оранки, основний обробіток, передпосівний обробіток, обробіток поля з сидератами, можливість висіву дрібнонасіннєвих культур при встановленні додаткової опції міні-сівалки BioDrill, дискування, подрібнення стебл та соломи тощо.

Універсальність даних машин полягає в самих робочих органах це диски, які здатні працювати в різних умова з наявними пожнивними рештками і без, можуть працювати як на легких ґрунтах так і важких, в сухих так і дещо перезволожених. Це ті машини,  які здатні обробити ґрунт в залежності від комплектацій від 2-3 см до 16 см. Саме сімейство дискових культиваторів Carrier  представлено широким модельним рядом по типорозміру від 3 до 12,25 м.

Багатофункціональність проявляється у наявності великого вибору додаткових опцій, які допомагають та поліпшують виконання основної операції це вирівнювальні планки CrossBoard для поліпшення вирівнювального ефекту поверхні поля; штригельна борона для рівномірного перерозподілу пожнивних решток; ножовий коток CrossCutterKnife для додаткового подрібнення стебел соняшника, ріпаку, сидеральних культур; ножовий диск CrossCutter  для ультраповерхневого обробітку на глибину 2-5 см; широкий вибір прикочувальних котків; міні-сівалка BioDrill для висіву дрібнонасіннєвих культур.

В даному блоці ми розглянемо два типи дискових культиваторів Carrier класичний з дисками 45 або 47 см та Carrier XL  з дисками 51 або 61 см.

Відмінність класичного дискового культиватора Carrier від Carrier XL  крім діаметрів дисків, полягає в можливостях глибини обробітку від 2 до 12 см, це спосіб складання рами в транспортне і робоче положення, не залежно від типорозміру 4,20-12,25 м транспортна ширина не перевищує 3 метра. Добре підійде для господарств, які працюють переважно на глибину до 10 см, необхідно якісно підготовити посівне ложе не порушивши нижній капілярний шар, знищити падалицю та бур’яни, якісно перемішати пожнивні рештки з ґрунтом, створити дрібноґрудочкувату структуру верхнього шару, збереження залишків вологи. Для агрегатування необхідний трактор потужністю з розрахунку 40 к.с. на метр ширини захвату дискового культиватора Carrier. Достатньо дві гідравлічні пари подвійної дії.

Особливістю дискового агрегату Carrier XL це більша вага на метр ширини захвату, яка становить в середньому 1200 кг, тоді як у класичного 930 кг/метр. Більший діаметр ґрунтообробних дисків 51 або 61 см збільшує можливості глибини обробітку 6-16 см. Відмінністю є також вертикальний тип складання у транспортне положення, наявні типорозміри 4,25, 5,25 та 6,25 метра, широкий вибір прикочувальних котків для різних умов.

Дані агрегати добре підійдуть для господарств, які працюють на глибину до 16 см, в сівозміні багато грубостебельних культур (кукурудза, соняшник, сорго тощо), після збирання культур залишається велика кількість пожнивних решток, які необхідно рівномірно подрібнити та перемішати з оброблюваним шаром, провести як основну так і передпосівну підготовку ґрунту. Для агрегатування необхідний трактор потужністю з розрахунку 50 к.с. на метр ширини Carrier XL, 3-4 гідравлічні пари подвійної дії.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: