НОВИНИ

Кухтіна назвала найпопулярнішу ягоду за постачанням з України в Європу

16.01.2020 13:25
berry-2281_960_720

Президент Асоціації “Ягідництво України” Ірина Кухтіна в ході тренінгу “Управління зовнішньо-економічними контрактами і відносинами з клієнтами” назвала найпопулярнішу українську ягоду за рівнем експорту до країн Європи. Про це повідомляє Інфоіндустрія.

Так, за інформацією Кухтіної, лідером за поставкою в Європу стала дикоросла чорниця, яка почала набувати популярності починаючи з 2000-х років. Ягода демонструвала стабільне зростання протягом наступних 15 років, після чого ринок наситився і стабілізувався.

Наразі дефіциту чорниці немає, але вона як і раніше залишається улюбленою ягодою для світових споживачів, а Україна – номером один постачальником чорниці в Європу.

“Особливо популярна ця ягода в молочному бізнесі. Чорницю добре розкрутили в плані її користі для здоров’я, особливо зору – це був потужний маркетинг. Про ягоду дізналися, вона стала популярна, вона добре “лягла” в молочні продукти за смаковими сполученням”, – пояснила Кухтіна.

Так, тільки “Данон” закуповував 4 тисячі т ягоди в 2011-2012 роках, що демонструє високу потребу в чорниці на рівні ЄС.

Тим часом, поставляти її могла невелика кількість країн – це Україна, Білорусь, Польща та Росія. При цьому Україна була номер один по поставці дикорослої чорниці, іноді поступаючись першістю Росії.

“У Польщі постачальники були, але потрібно було диверсифікувати поставки. Попередньо було відібрано 10 українських компаній, потім залишилося дві – “Рівне холод” і “Галфрост”, – розповіла президент Асоціації “Ягідництво України”.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: