НОВИНИ

КСУ відклав розгляд закону про ринок землі

29.09.2020 13:02
t_1_zemlia

Велика палата Конституційного суду відклала розгляд об’єднаного подання 48 і 53 народних депутатів щодо конституційності закону, який відкриває ринок землі в Україні. Про це повідомляє ukrinform, пише agronews.ua.

Судді ухвалили рішення відкласти засідання, оскільки не з’явився один з учасників провадження — представник Президента у КС Федір Веніславський. Він надіслав письмове клопотання з проханням відкласти засідання у зв’язку з його неможливістю бути присутнім. Зрештою суд задовольнив це клопотання.

Ініціатори конституційного подання стверджують, що земля, як об’єкт права власності українського народу, є основним національним багатством, перебуває під особливою охороною держави, що насамперед стосується саме земель сільськогосподарського призначення.

На думку депутатів, прийняття парламентом закону відбулося з порушенням конституційної процедури розгляду та ухвалення, а його положення суперечать приписам Конституції.

Народні депутати зазначають, що лише український народ наділений правом приймати рішення про розпорядження таким об’єктом права власності, як земля, через всеукраїнський референдум. Суддями-доповідачами у цій справі виступають Ігор Сліденко і Олександр Литвинов.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: