НОВИНИ

КСУ цього тижня візьметься за ринок землі

01.06.2021 11:31
e5083c1-0

Конституційний Суд України у четвер, 3 червня, планує розгляд справи за конституційними поданнями щодо конституційності закону про земельну реформу. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію КСУ та представниці парламенту у Суді, народного депутата Ольги Совгирі, пише agronews.ua.

“На 3 червня о 10:00 заплановано засідання Конституційного Суду у справі за конституційними поданнями щодо конституційності Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення“ (т. зв. закон про земельну реформу)”, – повідомила Совгиря у Telegram-каналі.

Позиція конституційних подань з цього приводу зводиться до тези, згідно із якою вільний обіг саме земель сільськогосподарського призначення підриває засади суверенітету і незалежності України, а також, що проведення “земельної реформи” можливо лише у разі її схвалення на всеукраїнському референдумі, зазначала раніше Совгиря.

Розгляд справи про ринок землі у четвер стосується лише двох конституційних подань – 48 народних депутатів та 53 народних депутатів.

Розгляд цієї справи відбудеться у формі усного провадження – із заслуховуванням усних позицій учасників у справі і залучених експертів та з прямою трансляцією засідання. Переглянути трансляцію і відеозапис засідання можна буде на сайті Конституційного Суду.

Читайте також: суд відправив під варту підозрюваного у рейдерському захопленні агрокомпанії.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: