Інкубатор продовольчих стартапів Kitchen Republic в Амстердамі (Нідерланди) після успішної краудфандінговой кампанії відкриє другий корпус, що робить його найбільшим платформою в своєму роді в Європі. Про це пише I am Amsterdam.
Нове приміщення Kitchen Republic є відреставрований старий склад площею 2,5 тис. М2, де молоді компанії можуть знімати робочі місця і кооперувати один з одним, створюючи спільні проекти. Крім того, Kitchen Republic також пропонує поради, інсайдерські знання і доступ до відповідних мереж.
Співзасновник Барт Ян Вельдхайзен зазначив, що нова масштабна платформа Kitchen Republic дозволить поставляти кращі продукти на ринок.
«Ми пропонуємо підприємцям харчової промисловості простір, досвід і співробітництво з більш великими сторонами. Цим ми допомагаємо їм стати якомога успішніше », – повідомив Вельдхайзен.
Нова локація є відповіддю на зростаючий попит на сертифіковане комерційне продовольче простір. За даними Kitchen Republic, в ЄС спостерігається тенденція до збільшення різноманітності місцевих продуктів харчування. Сектор зростає: дані ABN AMRO показують, що кількість дрібних виробників продуктів харчування збільшилася на 45% за останні 5 років. Багато хто з сучасних харчових стартапів, ймовірно, вплинуть на звички харчування через кілька років. Особливо в Амстердамі, де кулінарна галузь процвітає, регулярно відкриваються нові ресторани, а кулінарні фестивалі і заходи приваблюють сотні відвідувачів.