НОВИНИ

Крафтовий алкоголь став новим трендом серед українців

28.01.2021 09:02
316162

Крафтовий алкоголь став новим трендом серед українців. Такі напої задовольняють запит споживача на преміальну якість, унікальність і місцевого виробника при помірній ціні за рахунок локальності. Про це розповів відомий київський бартендер Костянтин Бойко, пише agronews.ua.

“У голові в багатьох людей при слові “крафт” відразу проявляється знак дорівнює — преміальний. А це глобальна тенденція, тому що весь алкоголь рухається до сегмента “преміальний” або “суперпреміальний”. Ясна річ, що ніша демократичного алкоголю нікуди не рухається, не розвивається, практично немає ніяких обновок”, – пояснив він.

Бойко вважає, що крафт спокійно можна прирівнювати до преміального алкоголю через його високу якість і унікальну різноманітність рецептур і смаків.

“По суті, крафт можна прирівняти до преміального алкоголю. Тому що, скажімо, якщо брати текілу у відомої марки, її виробляють там 5-8 мільйонів літрів на рік. А крафтового виробляється лише тисячами, від 20 до 500 тисяч на рік — це дуже мало для глобального ринку, отже, чим його менше, тим більше зростає цінність і якість, тим більше приділяється увага смаковим характеристикам”, – підкреслив бартендер.

Високий попит крафтові напої в Україні експерт пояснює саме увагою виробника до ексклюзивності самого напою, його смакових якостей, походження всіх інгредієнтів для його виготовлення.  


Перегляди: 72
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: