НОВИНИ

Крадене українське зерно продовжують вивозити із Криму

25.05.2022 12:11
1272949.70bb65cf92d34dd28a7f6dbec045892f

Окупанти продовжують вивозити морем українське зерно з анексованого Криму. Про це повідомляє ua.usm.media, пише agronews.ua.

Судно «Матрос Позынич», одне з тих, що транспортують вкрадений вантаж, повернулося до Чорного моря. Його завантажили зерном на причалі стивідорної компанії «Авлита» у Доковій бухті Севастополя, повідомляє “Миротворець”.

Після виходу з кримського порту судно відновило сигнал AIS та вказало порт призначення Бейрут (Ліван).

Наприкінці квітня «Матрос Позынич» завантажило 27 тис. тонн зерна в окупованому Севастополі та вирушило з ним до єгипетського порту Олександрія. Україна попередила Єгипет про те, що судно перевозить крадене українське зерно, тому суховантажу довелося шукати новий порт для розвантаження.

Врешті, підсанкціонне судно знайшло «притулок» у сирійському порту Латакія.

Судно «Матрос Позынич» входить до підсанкційної Об’єднаної суднобудівної корпорації. Належить російській компанії ТОВ «Крейн Марін Контрактор», як і «Матрос Кішка» та «Михайло Ненашев». Усі три судна здійснюють регулярні рейси з вивезення зерна з окупованого Криму у великих обсягах.

Тимчасово окупований Крим дає мало пшениці через нестачу зрошення. Деякі регіони на півдні України, що тимчасово окуповані російськими військами з початку березня, щорічно виробляють мільйони тонн зерна.

За словами українських чиновників, наразі до Криму везуть тисячі тонн зернових. У березні та квітні журналісти проекту SeaKrime помітили різке збільшення експорту зерна із Севастополя – до 100 тис. тонн.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: