НОВИНИ

Кооператив з Чернігівщини експортував 1,5 тис. тонн ягід

05.11.2019 08:14
03b09417-90c3-4d09-a2f9-05b202e706fc_dfsfs

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Дари Чернігівщини», який під Ніжином на Чернігівщині об’єднав 12 фермерів, за два роки експортував у Євросоюз 1,5 тис. тонн заморожених ягід з півночі України. Про це повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

«95% продукції експортується за кордон. Ми не справляємось з тими замовленнями, які маємо на даний момент. Головне в Європі – мати гарну якість. Якщо ти будеш слідкувати за якістю, в тебе ніколи не буде проблем з продажем», — поділився голова СОК «Дари Чернігівщини» Андрій Білий.

Читайте також: Fruktona створює ягідно-садівничий хаб на Одещині

5 років тому голова фермерського господарства «Ніжинагроінвест» Андрій Білий із дружиною розпочали обробляти 1 га землі, зараз — вже 40 га. Вирощують полуницю, ожину, обліпиху та малину. Збудували сучасний цех шокового заморожування. Сьогодні тут за добу заморожують 8 тонн ягід. Найближчим часом виходять на 20 тонн.

Наразі «Ніжинагроінвест» єдине підприємство із заморожування ягід у північному регіоні України. Воно готове співпрацювати з фермерами з Чернігівської, Полтавської, Сумської та Київської областей у рамках кооперативу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: