НОВИНИ

Контролюємо кліщів на сої та плодових насадженнях

12.07.2022 11:07
Green,Apples,Grow,In,The,Garden,On,A,Branch.

Високі температури повітря та нестача опадів практично в усіх регіонах України створюють сприятливі умови для розвитку та поширення популяцій шкідників у плодових насадженнях і посівах сої, в тому числі кліщів, попереджають фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK. Зважаючи на здатність останніх за сприятливих умов утворювати до 25 поколінь потомства, ситуація за відсутності заходів контролю може стати загрозливою для майбутньої врожайності цих культур і нанести аграріям значні збитки, пише  agronews.ua.

«Інтенсивність заселення посівів сої та плодових насаджень шкідниками, зокрема й кліщами, щороку різниться і залежить від погодних умов у період вегетації, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Тому в поточному агросезоні, коли літні місяці видалися спекотними, а опадів було недостатньо, до контролю шкідників необхідно підійти особливо ретельно. Так, наразі наші менеджери з технічної підтримки у різних областях відзначають у посівах сої розвиток попелиць, трипсів, гусениць совки-гамми, чортополохівки, інших. Щодо плодових насаджень, то на них продовжують шкодити листоблішки, молі, плодожерки, попелиці та інші шкідники. Окремо варто сказати про кліщів, які розвиваються та активно живляться як на сої, так і в садах: крім фізичних пошкоджень, вони спричиняють погіршення товарного вигляду плодових, внаслідок чого ті не відповідають стандартам сортової продукції. Тому якщо своєчасно не виявити цю проблему та не потурбуватися про її вирішення, можна втратити значну частку майбутньої врожайності».

Щоб одночасно проконтролювати комплекс поширених шкідників і кліщів на сої та плодових насадженнях, Олександр рекомендує при їх появі та перевищенні рівня ЕПШ застосувати потужний інсекто-акарацид Антикліщ Макс (піриміфос-метил, 200 г/л + піридабен, 150 г/л + ацетаміприд, 50 г/л). Симбіоз трьох діючих речовин із різними механізмами дії забезпечує надзвичайно широкий спектр знищуваних шкідників і при цьому – не викликає ризику виникнення у них резистентності.

Піриміфос-метил у його складі – фосфорорганічна діюча речовина, яка сприяє накопиченню ацетилхоліну в тканинах нервової системи шкідників, що призводить до порушення функцій різних органів та отруєння всього організму. Піридабен – акарицид контактної дії для контролю кліщів на всіх стадіях їх розвитку, який володіє швидким паралізуючим ефектом та тривалим періодом захисної дії. Ацетаміприд – це системний інсектицид, який володіє контактною та кишковою дією та блокує передачу нервового імпульсу через синапс, в результаті чого шкідники гинуть від сильного нервового перезбудження.

Цей інсекто-акарицид надійно контролює кліщів і комплекс супутніх шкідників плодових насаджень і сої. Він діє на різних видів кліщів, а також забезпечує високу ефективність проти шкідників, які мають приховані етапи розвитку. Препарат є універсальним у використанні, оскільки забезпечує одночасно контактну, системну та фумігаційну дію. Тож провівши своєчасну обробку, ви можете бути певні у надійності забезпеченого культурам захисту.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: