НОВИНИ

Конституційний суд візьметься за ринок землі

02.11.2020 13:28
picture2_sud-priznal-proti_360869_p0

Конституційний суд скасував заплановані на 2 листопада збори суддів і має намір розглядати питання щодо ринку землі, заявив перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук на засіданні Погоджувальної ради. Про це повідомляє Українська правда, пише agronews.ua.

“Об 11 годині сьогодні були скасовані збори суддів і було з порушенням усіх процедур змінено порядок денний роботи КС: о 12 годині почнеться пленарне засідання Великої палати КС, буде продовжено розгляд справи за конституційним поданням 46 нардепів щодо офіційного тлумачення першого речення частини першої статті 13 частини першої статті 14 Конституції. Це що стосується тлумачення по землі. Мені видається, що мабуть є час, щоб ми спинилися в прийнятті неконституційних і незаконних рішень і почали шукати вихід із цієї ситуації. Це зобов’язує в тому числі і нас, Верховну Раду, я вношу таку пропозицію, щоб більш уважно підійти і доукомплектувати наші вакансії в КС”, – зазначив Стефанчук.

На офіційному сайті КС розміщено оголошення, що збори суддів Конституційного суду України перенесено.

В порядку денному – закрите засідання справи про офіційне тлумачення положень Конституції щодо права власності на землю.

Нагадаємо, народні депутати від фракції ВО “Батьківщина” та члени депутатської групи “За майбутнє” оскаржують в Конституційному суді закон “Про обіг земель сільськогосподарського призначення”.

Нагадаємо, Уряд подав до парламенту законопроект про місцеві адміністрації.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: