НОВИНИ

Коньяк в Україні будуть виробляти за новими правилами

05.06.2020 18:02
shokoladniy-koniak-13693

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує змінити правила виробництва коньяків в Україні. Проект наказу, який вносить зміни в правила виробництва коньяків року, опублікований на сайті Мінекономіки. Про це повідомляє agronews.ua

Зокрема, пропонується скасувати обов’язкове використання спиртів українського походження, частка яких має бути не меншою за 20% у 2020 році, 25% – у 2021 році, 30% – у 2022 році та інше, при використанні імпортних спиртів для виробництва коньяку.

Відповідний абзац у новому проекті наказу звучить наступним чином: “При виробництві ординарних коньяків України допускається використання витриманих не менше трьох років спиртів коньячних неукраїнського походження”.

Також пропонується дозволити відвантаження коньяків на інші підприємства для їх подальшого розливу в споживчу тару виключно для експорту, для реалізації на території України це буде заборонено.

Крім того, пропонується дозволити перегонку коньячних виноматеріалів у термін, який визначає керівник підприємства, тоді як зараз це необхідно робити в термін до 1 квітня наступного після врожаю року (максимум – до 1 липня).


За даними Держстату, виробництво коньяку та бренді в Україні у 2019 році збільшилися на 1,7% – до 2,3 мільйона дал.

Україна до кінця 2025 року повинна відмовитися від використання географічних назв “шампанське” та “коньяк” згідно з вимогами Європейського Союзу в рамках проекту “Географічні зазначення в Україні” (реалізується у 2017-2020 роках). Проект покликаний допомогти Україні розробити систему позначення товарів з властивостями та репутацією, зумовленими переважно місцем походження.

У січні 2019 року українці за допомогою голосування обрали нову назву для “коньяку України”. Понад 25,6% голосів набрало назву “Український коньяк/Бренді України”.

Нагадаємо, на Миколаївщині фермери-сомельє пропонують дегустувати мед на кшталт вина.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: