НОВИНИ

Коньяк, який найбільше полюбляють українці

21.12.2019 13:24
796

Частка продажу коньяку вітчизняного виробництва через українські торгові мережі становить 66,4%, решта 33,6% припадає на імпортний продукт. Про це свідчать дані Державної служби статистики, передає УНН.

Так, за даними Держстатистики, у січні-вересні цього року українці придбали у торгових мережах коньяку на 3 млрд 662 млн грн. Продажі алкоголю українського виробництва становили 2 млрд 431 млн грн, що становить 66,4%.

Загалом, за 9 місяців цього року, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, попит українців на коньяки як вітчизняного, так і закордонного походження, зріс – на 12,8%.

Про те, що українці віддають перевагу коньяку вітчизняного походження, свідчить аналіз ринку, проведений консалтинговою компанією Pro-Consulting.

За їх даними, частка споживання коньяків вітчизняного виробництва в Україні зростає із року в рік. Співвітчизники надають перевагу продукції українського походження, із недорого цінового сегменту, констатують аналітики.

За даними Pro-Consulting, ще два роки тому коньяк досяг статусу найбільшої категорії на ринку міцного алкоголю України з часткою у 57%.

Сьогодні ринок коньяку в Україні зберігає високий потенціал для зростання, який він продемонстрував в 2018 році, збільшившись в обсязі відразу на 89,7%, свідчить аналіз фахівців компанії.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: